top of page
Tentro-Logo-1-Blå-2048x2048.png
Har du tenkt å konfirmere deg?
Usikker på hvilket konfirmasjonsopplegg du skal velge?
Sjekk ut Tentro!
Hva er Tentro?

Tentro er frikirkelig trosopplæring som du kan velge i stedet for kirkelig eller humanistisk konfirmasjon. Tentro ønsker å tak i tenåringers hverdag og virkelighet, og knytte dette opp mot kristen tro. Undervisningsformen er derfor lagt opp for å involvere konfirmanten med opplevelser som engasjerer, virkemidler hentet fra hverdagen, film, musikk, bilder, illustrasjoner og fortellinger, leker og konkurranser.

Tentro har et tydelig kristent fundament. Det skal være rom for tro, tvil og spørsmål. Vi kommer til å gå inn på de store spørsmålene om Gud og hvordan man kan leve som kristne. Tentro gjennomføres for de som begynner i niende klasse og foregår over ett skoleår med samlinger annenhver uke.

Hva er tentro?
Image by Helena Lopes
OPPLEV
NYE VENNSKAP
LEDERE SOM BRYR SEG
SPENNENDE TURER
ENGASJERENDE UNDERVISNING
OG MYE MER

Tenårene er en viktig tid for ungdommer. Mange velger å konfirmere seg, og her er tentro et godt alternativ. Vi tar opp viktige spørsmål om tro og liv på en enkel og forståelig måte. I ungdomstiden hender det at man har mange spørsmål. Derfor ønsker vi at konfirmanttiden skal være en tid hvor konfirmantene får god undervisning om den kristne troen og om hva det faktisk vil si å tro på Jesus.

På Tentro møter du engasjerte ledere som ønsker å bli kjent med hver enkelt og som sørger for et år med mye moro.

I løpet av året drar vi på tur hvor du blir kjent med lederne og de andre tentroelevene. På høsten drar vi på hyttetur eller overnatter i telt, og på våren drar vi på en litt lengre tur. Tidligere har vi reist til Roma.

Image by Nicolas Lobos
OPPDAG
NYE TING OM DEG SELV
OM KRISTEN TRO
OM LIVET
OG OM VERDEN

Året avsluttes med en høytidelig seremoni hvor man tar på seg finstasen og kan invitere familie og venner. Vanligvis holder familiene private selskap i etterkant av seremonien.

Tentro er åpent for alle. Å velge frikirkelig konfirmasjonsundervisning innebærer ingen forpliktelser til menigheten som arrangerer konfirmasjonsundervisningen. Deltakeren trenger ikke å ha medlemskap i en frikirkelig menighet eller tilhøre en kristen sammenheng. Vi bekrefter heller ikke barnedåp, men gir tenåringene et solid grunnlag for å ta egne valg. Derfor stilles det ingen krav om å være døpt eller la seg døpe.

Det er et år hvor du vil lære masse spennende, oppleve nye ting og få nye venner.

Image by Jesus Loves Austin
KOBLE DEG PÅ ET
OPPDRAG.
DU ER UNIK
OG DITT LIV ER
EN VIKTIG DEL AV
EN STØRRE PLAN
TEMA

I løpet av året får du omkring 20 temaer som i hovedsak handler om den kristne troen. Du vil  få mulighet til å snakke om de store spørsmålene om Gud, hvem Jesus er, hva han betyr for oss i dag og hvordan leve som en kristen. Vi vil koble dette sammen med din hverdag og ditt liv. Disse temaene blir lagt frem på mange forskjellige og kreative måter.

Noen av temaene som tas opp i løpet av et år er:

- Hvem Gud er

- Hvordan Jesus levde her på jorden

- Bønn og bibel

- Selvbilde og identitet

Tema
Opplev oppdag oppdrag.jpg
OPPLEV.OPPDAG.OPPDRAG
PRAKTISK INFO

Deltakeravgift for Tentro er 200 kr per halvår. Dette inkluderer undervisningsmateriell og medlemskap i vår lokale

Tentro-gruppe.

Før oppstart har vi en uforpliktende infokveld. Her vil vi informere mer om opplegget og du får møtt noen av de andre foreldrene. Ungdommen som ønsker å konfirmere seg er også velkommen. For neste års konfirmanter har vi infokveld onsdag 7. juni kl. 19.00.

Oppstart for kullet 2023/24 er torsdag 31. august kl. 18.00. Samlingene tar vanligvis ca. 1-1,5 timer og skjer i Øyer pinsemenighet Tabernaklet, Haugsgutua 5, 2636 Øyer.

Vi oppretter hvert år en egen Facebook-side for hvert enkelt kull. Husk å meld dere inn her slik at dere mottar informasjon om hva som skjer.

Praktisk
FILM FRA
TENTROTUR TIL ROMA
Påmelding
PÅMELDING

Hvis du ønsker å melde deg på kan du sende e-post til kontakt@tabernakletoyer.no eller ta kontakt med en av våre ledere.

 

Du kan også fylle ut skjemaet under, og sende det inn til oss på e-post eller som brev.

Påmeldingsfrist er 21. august.

Påmeldingsskjema

Ledere:

IMG_5719.heic

Niklas Slettevoll

Tlf. 47664285

E-post: niklas@tabernakletoyer.no

Hos oss har vi ungdomssamlinger hver fredag. Sjekk ut hjemmesiden til Connected!

bottom of page