top of page
Search
  • Tabernaklet Øyer

JULEHILSEN FRA SØR-AFRIKA


Tross en mild og kjølig vår, har sommeren nå kommet, med lengre perioder med over 30 varmegrader. Slik vil det fortsette fram mot mars/april, men arbeidet må fortsette likevel.


I november var det en flott avslutningsfest for barnehagen på Mpalaza, hvor også begge skolene kom sammen med rektor og lærer. På festen fremførte barna noe av det de har lært, og omsorg, kjærlighet og trivsel preget atmosfæren. Omkring 120 personer deltok.


I den litt større barnehagen i Ahrens har de begynt med leksehjelp, som er av stor betydning for barna. Skolelærererne skryter av det barna har fått med seg derfra. Dessuten er det stor stas med kapper og hatter til de som skal over fra barnehage til skole. Visjonen er å ha omsorg barna og familiene, både åndelig og materielt.


I sommerferien er skolene stengt, som er en vanskelig tid for de unge, både i og utenfor hjemmet. Det er ingen sommerjobb å få, derfor blir det to måneder med lediggang. Det skal være dagsbesøk hos Elin og Linn-Charlotte og flere leirer, og barnemøtene går som vanlig hele året. Dette er positive lysglimt for barna. På et barnemøte nylig hadde de to kor som stilte opp med flott musikk. Men alt koster selvsagt, med mat, transport, fester og leirer. Takknemligheten er stor for all støtte som kommer inn. I tillegg har et av korene jobbet hardt med å samle inn penger til en utflukt til kysten, som mange av dem aldri har sett, samt at de skal besøke en kristen radiostasjon.


i januar begynner det et hardkjør med å skaffe klær til de fattigste. Skoleuniformene kan ikke brukes i sommerferien, og alle har rett på et sett sommerklær. De er allerede i gang med å finne passende klær til de ca. 70 barn som er inkludert i denne ordningen, både med å finne fram passende klær fra det som har kommet inn og med innkjøp det som mangler, samt å skaffe sko og sandaler. En bibelgruppe bestående av hvite sørafrikanere har i tillegg laget julegaver til 29 av de fattigste barna, med klesplagg, leke og litt godteri.


Desverre har en av de eldste guttene som Elin har tatt vare på dødd av en lekkasje i hjertet. Han etterlot seg tre små barn uten mødre som tar ansvar for dem. Vær med i bønn for disse barna.

Elin, Linn-Charlotte og deres medarbeidere sender hilsen og en riktig god jul og velsignet nyttår.

20 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page