top of page
Search
  • Tabernaklet Øyer

OPPDATERING FRA MISJONSARBEIDET I SØR-AFRIKA

Pandemien har bydd på store utfordringer for arbeidet menigheten vår støtter i Sør-Afrika. Likevel er det mange lyspunkter.

Vår utsending til Sør-Afrika, Elin Nordby, har nå kommet hjem på et lengre avbrekk fra arbeidet, og Linn-Charlotte Jamt fra Røros har ansvaret for virksomheten og omsorgsarbeidet sammen med de nære medarbeiderne fra Sør-Afrika.


Etter en lengre periode med nedstengning, åpnet skolene igjen for et par måneder siden. Arbeidet rettet mot skolebarna har derfor hatt et intenst kjør den siste tiden. Mange barn sliter med psykiske og åndelige utfordringer og trenger oppfølging og kjærlighet.


Siden matprisene har økt enormt, har de vært nødt til å minske hjelpen til mange. Det har derfor vært et slitsomt, utfordrende og vanskelig år, både på grunn av koronasituasjonen, men også opprør, sykdom og mange skuffelser. For eksempel har det i koronaperioden vært en stor økning i barnegraviditeter (9-19 år).


Under nedstigningen har det vært mange friluftsmøter, siden man ikke kunne ha større forsamlinger. Dette ble løst ganske enkelt ved å stille seg opp med høyttalere og passe på at folk ikke samlet seg for tett. Mange av de troende ble oppmuntret, mens andre fikk høre evangeliet. Etterhvert ble det åpnet for samlinger igjen. Så mange nye har kommet til, at i menigheten i Ahrens er forsamlingslokalet fullt, og i Mpalaza har de måttet skaffe seg et telt for å plass, men til og med teltet er fullt. Mennesker blir frelst hver søndag. Barnemøtene har også hatt en oppsving.


To ganger i uken reiser teamet på hjemmebesøk til nye og kjente mennesker for å tilby sjelesorg og kristne samlinger. I ti uker har de også drevet med trosopplæring for nyfrelste.


Det har vært veldig trangt økonomisk. Men etter det ble sendt ut et nødrop til støttemenighetene i Norge, var responsen så stor at det var mulig å fortsette evangeliseringsarbeidet på bygda. Takket være den ekstra bistanden, har de også vært i stand til å kjøpe 40-50 sett med klær til barn som ellers ikke ville fått noe. I tillegg betyr det at det kan stelles i stand til jul for de trengende, selv om det ikke blir like stort som det pleier å være, siden pengene også skal gå til mange skoleuniformer, sko og skolepenger til barn.Likevel gleder de seg over alt det gode som skjer. Det har blitt startet en ny barnehage/førskole i Mpalaza, hvor ca. 20 barn har plass (se bilde over). En familie har fått eget hus, og svært mange enkeltpersoner og ektepar med store problemer har fått hjelp til å gå videre, ved at de har hatt undervisning, seminarer og forbønn. Både teamene og andre dyktige sjelesørgere og forkynnere har stilt opp i kjærlighet.


På julemessen på Tabernaklet sist helg ble det samlet inn nær 80 000 kr, hvor halvparten kommer barna i Sør-Afrika til gode. Håpet er at dette kommer til å gjøre livet litt lettere for noen av de som lider størst nød.


Støttemenighetene ønskes en velsignet god jul og en takk rettes til alle som bidrar med støtte og forbønn.

47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page