top of page
Search
  • Tabernaklet Øyer

GOD STEMNING PÅ ÅRETS JULEMESSE

Årets julemesse på Tabernaklet gikk av stabelen 26.-28. november, og var en innsamlingssuksess.


Julemessen kunne i år foregå normalt igjen, etter at vi i fjor måtte ty til et litt amputert og annerledes program. Det var samlinger både fredag, lørdag og søndag, med loddsalg, servering, forkynnelse, sang og generelt god stemning. Formålet med julemessen var som vanlig å samle inn midler til nødstilte barn i Sør-Afrika og Kenya.


Fredagen startet med et møte på fredagskvelden, hvor vi fikk bli litt kjent med Laila Egeli Austeng, som var helgens gjesteforkynner. Hun er til vanlig barnepastor i Filadelfiakirken i Oslo, men kommer opprinnelig fra Brummunddal, så hun hadde vært på besøk hos menigheten vår tidligere. Vi ble også beæret av nydelige toner fra Erika Urbute, korleder for Øyer og Tretten sangkor, som sang flere sanger sammen med Mona Løkeland.


Etter møtet hadde ungdomsarbeidet Connected laget til et opplegg for å samle inn midler. De hadde delt seg opp i lag og konkurrerte om å ha den «boden» som fikk inn mest. Noen hadde aktiviteter som bowling, dartspill og NERF-gun skyting, mens andre hadde salg av sveler, hjemmelaget gløgg og pyntegjenstander. Dette var gøy for alle generasjoner, og en bonus var jo at ungdommene klarte å samle inn nesten 5000 kr.


I tillegg til opplegget fredag kveld, hadde noen av ungdommene hatt en «Push up-challenge» i forkant av julemessen, hvor man kunne gi et bestemt beløp per armhevning en enkelt ungdom tok i løpet av perioden. En av dem tok over 2000 armhevninger, som selvsagt kostet sponsorene tilsvarende. Men det hele går til en god sak.Lørdagen var det opplegg både ute og inne. Ute i barnehagens område var det boder med lykkehjul hvor man kunne vinne fine småpremier, salg av pølser, vafler og drikke. Laila holdt andakt, mens pastor Kjersti Slettevoll ordnet til en aktivitet for barna. Samtidig var det kakesalg og kafé innendørs.


På kveldstid lørdag var det møte med preken av Laila og sang og musikk av Eirik og Caroline Nordby Gallefoss. Julemessen ble avsluttet søndag formiddag med familiegudstjeneste. Hele helgen var preget av god stemning, latter og glede, idet alle generasjoner fra minst til størst kunne ha det kjekt sammen.


I forkant og i løpet av julemessen har folk kunnet kjøpe lodd i julelotteriet. Også i år har svært mange lokale bedrifter og privatpersoner bidratt med mange fine premier. Til sammen var det 87 gevinster. Det er med stor takknemlighet at vi kan rapportere at det i løpet av julemessen ble samlet inn alt i alt over 77 000 kr, som kommer til å utgjøre en stor forskjell for mange barn i Afrika. Dette er ny innsamlingsrekord for de 27 årene vi har arrangert julemesse.

60 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page