Digitalt Menighetsmøte

Onsdag 3. februar kl. 19.30 er det menighetsmøte. På grunn av koronatiltakene har vi ikke anledning til å samle mer enn 10 personer i lokalet. For å gjennomføre menighetsmøte hvor så mange som mulig kan delta, gjennomføres møtet derfor delvis fysisk, delvis digitalt.

Har du av ulike årsaker ikke mulighet til å delta digitalt (du har ikke smarttelefon, data med kamera/mikrofon, internett e.l.), kan du melde deg på for å delta fysisk på Tabernaklet. Påmelding sendes til Kjersti Slettevoll på tlf. 95900803. Maks 1 person per husstand kan delta fysisk for at flest mulig husstander/familier skal kunne være representert.

Mac/PC

Har du stasjonær eller bærbar PC/Mac som du ønsker å koble opp med, krever dette ikke nedlastning av programvare.

 

1. Når du har mottatt link/internettadresse til det digitale menighetsmøtet, kan du skrive denne inn i adressefeltet på nettleseren din (nettleseren heter gjerne f.eks. Internet Explorer, Safari, Firefox eller Opera):

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 11.53.54.png

Klikk enter.

2. Du vil nå komme inn på en nettside som ser slik ut:

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 11.58.11.png

Klikk på den blå knappen med teksten «Join as guest».

3. Skriv inn navnet ditt i feltet hvor det står «Enter your name»:

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 12.01.33.png

Når du skriver inn navnet ditt ser du at den grå knappen med teksten «Join» har blitt blå. Klikk på den blå knappen hvor det står «Join».

4. Nå kan det hende det dukker opp noen spørsmål om å tillate nedlastninger eller å tillate at nettsiden får tilgang til kamera og mikrofon. Klikk tillat/aksepter/ok på disse (evt. «accept» på engelsk). 

På noen nettlesere kan man også få opp denne siden hvor du får beskjed om å gi tilgang til kameraet og mikrofonen:

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 12.19.02.png

Følg instruksjonene på skjermen. I dette tilfellet høyreklikker man på søkefeltet øverst på siden, som her er markert med en rød firkant. Da kommer det opp en liten meny med noen valg, hvor ett av disse valgene er «innstillinger for dette nettstedet». Klikk på dette valget.

På menyen som da kommer opp, velger du tillat på kamera og mikrofon, slik:

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 12.23.52.png

Hvis det fortsatt ikke skjer noe, kan du oppdatere siden ved å klikke på den lille «sirkel»-pilen øverst til høyre for søkefeltet, eller klikke tastene CTRL og R samtidig på PC, eller tastene CMD og R samtidig på Mac.

5. Deretter kommer du inn på en side hvor du kan klikke «Bli med i samtalen». Trykk på denne knappen.

Da vil skjermen din se omtrent slik ut:

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 12.30.54.png

6. I samtalen er det noen funksjoner som er kjekke å få med seg.

For det første er det veldig fint å skru av mikrofonen når du ikke snakker. Nederst på skjermen i midten finner de tre knappene du ser på bildet under. Den røde knappen er for å avslutte samtalen, eller «legge på røret». Knappen i midten er for å slå av/på kameraet ditt. Knappen til venstre er for å slå av/på mikrofonen din. Når symbolet er slik det vises på bildet under, betyr det at mikrofonen din er slått av:

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 12.40.56.png

Bruk samme knapp for å skru mikrofonen på igjen hvis du skal si noe, men ha den avslått når du ikke snakker. Det er for å unngå bakgrunnsstøy fra alle deltagerne i samtalen.

Det er også noen andre funksjoner. Nederst til høyre på skjermen finner du disse knappene:

Skjermbilde 2021-01-26 kl. 12.46.50.png

Klikker du på «Chat»-knappen helt til venstre, får du opp chattevinduet hvor man kan sende tekstmeldinger. Hverken denne eller «Del skjerm»-knappen kommer til å være særlig relevant.

Deretter er det «Rekke opp hånden»-knappen, som er den du skal trykke på hvis du har noe du ønsker å si.

Smarttelefon Android (ikke iPhone)

På Android-telefoner (de fleste som ikke er iPhone) kreves det heller ikke nedlastning av noen App/program. Derfor er framgangsmåten ganske lik den ovenfor.

Hvis du har fått link til Skype-samtalen på SMS, klikker du bare på linken, så skal stegene være ganske like som i steg 2-5 ovenfor.

iPhone

1. På iPhone er du nødt til å laste ned Skype-appen. Hvis du ikke allerede har den, finner du den ved å klikke på denne linken til det digitale menighetsmøtet eller denne linken: https://apps.apple.com/us/app/skype-for-iphone/id304878510

Merk: du må gå inn på linken fra telefonen hvis du skal laste ned Skype på telefonen. Hvis du har åpnet denne nettsiden på datamaskinen din, må du i stedet gå inn i nettleseren din på telefonen og skrive inn «tabernakletoyer.no/dm» i søkefeltet. Da finner du linken på telefonen din.

2. Da får du opp denne siden:

IMG_1271.PNG

Klikk på knappen som er markert med en rød firkant. På din enhet vil det nok stå «Last ned« og ikke «åpne».

3. Når appen er ferdig nedlastet, kan du finne linken til samtalen/det digitale menighetsmøtet og klikke på den. Da vil du få opp denne siden:

IMG_1273.PNG

Siden du nå allerede har lastet appen, trykker du ikke på den store, blå knappen, men på de blå bokstavene nederst hvor det står «Join Conversation».

4. Da får du opp denne meldingen:

IMG_1274.PNG

Klikk «Åpne».

5. Appen vil åpne seg automatisk. Hvis du ikke har en bruker, så klikker du på «Bruk en annen konto» eller «opprett en bruker».

IMG_1276.PNG

6. Hvis du oppretter ny bruker, vil du komme til denne skjermen:

IMG_1277.PNG

Klikk på de blå bokstavene «opprett konto».

7. Følg stegene i registreringen. Bruk enten telefonnummer eller e-post.

IMG_1278.PNG

8. Når registreringen er fullført og du har logget inn, kan du klikke på «bli med på møte».

 

Hvis du ikke kommer automatisk til denne skjermen, kan du klikke på linken til det digitale menighetsmøtet én gang til, og gjenta steg 3 og 4.

Da vil du komme til denne skjermen:

IMG_1275.PNG

Klikk på «Bli med på møte».

9. Da kommer du inn i gruppesamtalen, og skjermen vil se noenlunde slik ut:

IMG_1269.PNG

Den runde, røde knappen er for å avslutte samtalen. Knappen i midten er for å skru kamera av/på, og knappen til ventre for midten er for å skru mikrofon av/på.

På bildet er mikrofonen skrudd av. Sørg for at din mikrofon er skrudd av når du ikke snakker.

Se også punkt 6 under «PC/Mac» overnfor for mer informasjon om funksjonene.